Kokemuksia munapaastosta

Ideani munapaastoon ryhtymisestä sai alkunsa kun näin facebookissa julkaisun, jossa henkilö kysyi kokemuksia munapaastosta ja hänelle suositeltiin Munapaasto (egg fast) -ryhmää. Liityin tuohon ryhmään ja tutkin asiaa.

Ryhmässä moni suositteli aamun aloitukseen munalattea, mutta alkuun minua epäilytti ajatus voista ja raa’asta kananmunasta kahvin joukossa. Ensimmäisenä päivänä ruoka ei kuitenkaan maistunut heti aamulla, niin ajattelin kokeilla tuota niin paljon kehuttua lattea. Onneksi kokeilin, laten maku yllätti erittäin positiivisesti.

Paaston aikana tuosta Facebook ryhmästä oli suuri apu, ilman sitä olisin lopettanut jo ensimmäisinä päivinä. Ensimmäisenä päivänä mahani kipeytyi, ryhmän käyttäjien mukaan tämä on aika yleistä ja menee ohi, niinkuin menikin. Toisena päivänä kärsin päänsärystä, johon sain myös apua ryhmästä, päänsärky yleensä johtuu liian vähästä suolan saannista. Otin hieman suolaa ja elektrolyyttejä ja kohta päänsärky olikin jo tiessään. Kolmantena päivänä kärsin kovasta väsymyksestä, joka ilmeisesti on normaalia kun keho siirtyy ketoosiin. Näiden alkuvaikeuksien jälkeen, loppu paasto ja ketoruokavalio onkin sujunut oikein mallikkaasti. Aiemmin olin hyvin väsynyt, erityisesti ruokailun jälkeen, mutta nyt väsymys on poissa! Myös aivosumu ja makeanhimo on hävinnyt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top